Najlepší hráči pokru – Chris Moneymaker

Okamih, ktorý sa stal pamätným vo svete pokru. Človek, ktorý svojim víťazstvom spropagoval poker, tak ako nikto pred ním a ani po ňom. Reč je o Chrisovi Moneymakerovi a jeho životnom úspechu na Main Evente WSOP 2003. Kedy Chris vyhral 86$ na malom turnaji na Pokerstars.

Táto výhra ho posunula na väčší turnaj, na ktorom sa hralo o umiestnenie na turnaji World Series a čoskoro už ja letel do Las Vegas na jeho prvý živý turnaj. Zbytok je história.

Napriek všetkým pochybnostiam sa Chris prebojoval až na finálový stôl a nakoniec vyhral zlatý náramok, výhru dva a pól milióna dolárov a svoju noc slávy.

Chris je pôvodom z Atlanty, ale vyrastal v Tennessee. Na štátnej univerzite získal magisterský titul z ekonomiky a neskôr začal pracovať v priemysle. V tom čase bol preňho poker len výplňou voľného času. Nakoniec sa však stal jedným z najdôležitejších ľudí vo svete profesionálneho pokru.

Jeho úspech v hlavnom turnaji World Series odštartoval celosvetovú vlnu záujmu o poker, fenomén, ktorý bol nazvaný „Moneymaker effect“. Milióny ľudí, inšpirovanými príbehom o úspechu, začali hrať poker po celom svete.

Menej ako rok po turnaji World Series sa Chris umiestnil na druhom mieste na WPT Bay 101 Shooting Stars turnaji, za čo získal 200 000$. V tom istom roku sa takisto priblížil druhej účasti na finálovom stole World Series, keď sa umiestnil na desiatom mieste v 5 000$ turnaji v Omahe.

Chris je stálym členom PokerStars European Poker Tour, kde má rovnako úspech. Za 17. miesto na EPT v Londýne v roku 2007 si odniesol 24 480$.

V septembri 2008 sa Chris dostal na finálový stôl 10 300$ No Limit Hold’em turnaja v sérii PokerStars World Championship of Online Poker (WCOOP), za čo si odniesol výhru 139 635$.

Neskôr sa dostal veľmi blízko k jeho druhému titulu v turnaji National Heads-Up Poker Championship v marci 2011, kde získal výhru 300 00$.

Celkovo si Chris v živých turnajoch prišiel na takmer tri a pól milióna dolárov.

Ak práve necestuje po svetových pokrových turnajoch, trávi najviac času so svojou rodinou. V roku 2005 publikoval svoju autobiografiu. Keď sa mu naskytne možnosť, rád športuje, ale najviac si obľúbil golf, americký futbal a tiež basketbal.

Bez ohľadu na to, ako sa bude, Chrisova budúcnosť vyvíjať, navždy zostane v pamäti pre jeho veľkolepé víťazstvo v roku 2003. Je to niečo na čo je zjavne hrdý a doprialo mu to život o akom všetci pokroví hráči túžia.