Najlepší hráči pokru – Daniel Negreanu

Daniel Negreanu je jedným z najlepších a najúspešnejších pokrových hráčov v súčasnosti. Rovnako sa mu darí aj v cash-game a zároveň má veľmi blízko k médiám a svojim fanúšikom. Za svoju popularitu vďačí najmä svojim schopnostiam, ale aj svojej bezprostrednosti a otvorenosti.

Daniel sa narodil sedem rokov potom, čo sa jeho rodičia presťahovali z Rumunska do Kanady. Svoju súťaživosť v sebe objavil už ako mladík, kedy ho začali zaujímať rozličné hry. K jeho najväčšej záľube však patril jednoznačne biliard. Čas strávený v škole často menil za čas, ktorý trávil najmä v biliardových kluboch.

A práve tu objavil hru zvanú poker. Krátko na to prerušil svoje štúdium a začal sa naplno venovať kartám. Začínal v Toronte, kde sa mu skutočne darilo a rozhodol sa tak navštíviť hlavné mesto hazardu Las Vegas. Nakoniec sa mu nedarilo tak ako predpokladal a neostávalo mu nič iné, ako sa len vrátiť späť do Kanady.

V roku 1997 podnikol druhú cestu a nakoniec vyhral dva turnaje s názvom World Poker Finals vo Foxwoods, za ktoré celkovo zinkasoval 133 600 $. Zároveň bol vyhláseným aj za najlepšieho hráča celej tejto série.

Skutočný prelom nastal až o rok neskôr, keď sa zúčastnil na WSOP a ako najmladšiemu hráčovi sa podarilo získať víťazný náramok. Toto víťazstvo mu prinieslo slávu, popularitu a tiež prezývku “KidPoker“.

Od tohto okamihu sa mu zmenil celý život a postupne začal hrávať na tých najväčších svetových turnajoch. Zároveň sa stal jedným z najznámejších hráčov na svete. Bol vyhláseným hráčom roka WSOP a v roku 2005 získal rovnaké ocenenie v sérii WPT.

V roku 2005 sa na nejaký čas stal tvárou novootvoreného kasína Wynn v Las Vegas, kde pôsobil ako tzv. “Poker Ambassador“. Za čo mu kasíno platilo nemalé peniaze. Tento úspešný rok zavŕšil spustením vlastnej pokrovej herne „Full Contact Poker,“ ktorej súčasťou bol aj blog či rozsiahle navštevované diskusné fórum.

Herňa fungovala až do roku 2007, kedy Negreanu začal spolupracovať s PokerStars a stal sa členom ich profesionálneho tímu. Spolupráca sa ukázala ako úspešná pre obe strany a trvá dodnes.

Negreanu disponuje jednou z najväčších výhod, a tou je schopnosť prečítať protivníka. Čo sa mu však nie vždy podarí, ale často to dokáže s neuveriteľnou presnosťou.

Daniel tvrdí, že nezáleží na kartách, ktoré má práve na ruke, ale práve na konkrétnej situácii, na stave hry a najmä na jeho protihráčovi. A možno práve preto je v turnajoch tak úspešný a do dnešného dňa vyhral už viac ako 30 miliónov $.

Daniel však nezostal iba pri hraní pokru, ale ukázal sa aj ako výborný spisovateľ. Publikoval viacero kníh a taktiež aj článkov pre magazín Card Player. Svoju pozornosť venuje mladým a talentovaným hráčom a osobne trénuje aj niekoľko známych osobností.

Danielovi o sebe tvrdí, že je v prvom rade fanúšikom pokru a až potom hráčom. Okrem blogovania sám organizuje aj semináre a prednášky, ktoré sa venujú pokru, čím sa snaží dostať poker, ako hru, do podvedomia širšej verejnosti. Negreanu sa považuje za akéhosi ambasádora tejto hry.