Najlepší hráči pokru – Jake Cody

Jake Cody je jedným z najúspešnejších britských hráčov pokru. Jake pochádza z anglického mesta Rochdale, kde sa so svojimi priateľmi učil hrať poker na domácich pokrových partiách.

Týmto spôsobom sa poker naučil hrať veľmi skoro a na sklonku puberty mal na svojom konte pomerne dosť výhier na to, aby prešiel na profesionálnu dráhu.

Od roku 2009, kedy sa objavil na pokrovom okruhu, dosiahol množstvo fenomenálnych úspechov. Za celú kariéru si na živých turnajoch prišiel na viac než 4 milióny dolárov a stovky tisíc dolárov získal hraním online pokru.

V roku 2009 obsadil druhé miesto v turnaji 1 060$ 6-Max v rámci Full Tilt Online Poker Series (FTOPS). Do najvyššej ligy sa Jake dostal v januári 2010, kedy vyhral Main Event European Poker Tour (EPT) a inkasoval odmenu vo výške 1 213 194$.

Čím odštartoval sériu ziskov veľkých titulov, ktorá mu rýchlo vyniesla povesť jedného z najtalentovanejších hráčov, ktorý kedy vzišiel z Veľkej Británie.

K svojmu zoznamu úspechov v auguste 2010 pripojil titul World Poker Tour (WPT) London a 425 492$, skoro na to oslávil aj online víťazstvo, tentokrát v turnaji 2.100 $ No Limit Hold’em v PokerStars Spring Championship of Online Poker (SCOOP) 2011, odkiaľ odchádzal bohatší o 234 738$.

Tým ale tento rok ešte neskončil. V júni odletel Jake do Las Vegas, kde si šikovne prebil cestu do finále nabitého slávnymi pokrovými menami a následne obsadil najvyšší post, čím si zaistil náramok World Series of Poker.

Zároveň získal skvelú výhru 851 192$, čo znamenalo, že Jake splnil všetky podmienky (titul EPT, WPT a World Series) dané pre zisk nepolapiteľné Triple Crown.

Rok 2011 vyvrcholil tesným minutím víťaznej priečky na World Series of Poker Europe Main Eventu, z ktorého odchádzal s výhrou 200 379$ za 7. miesto.

Jake má v pláne stať sa prvým dvojnásobným víťazom seriálu EPT. Čo sa mu skoro podarilo v roku 2013, kedy v Main Evente PokerStars and Monte-Carlo®Casino EPT Grand Final obsadil 5. miesto a inkasoval 329 124$.

Keď v roku 2013 otvorila herňa PokerStars svoju prvú živú pokrovú room a usporiadala prvý dôležitý turnaj, bolo skutočne trefné, že víťazom sa stal Jake Cody.

Z úvodného eventu 1. série UKIPT si za prvé miesto odniesol odmenu 29 798$. Ako člena tímu PokerStars Pro ho uvidíte hrať online pod prezývkou „jakecody.“