Najlepší hráči pokru – Jason Somerville

Jason Somerville je pravdepodobne ten najusilovnejší muž v pokrovom svete. Nie je to len jeden z najúspešnejších hráčov svojej generácie, ktorá nazbierala svoje skúsenosti na online, ale je to aj uznávaný pokrový tréner, hosť, autor videí a komentátor, a naviac si ešte aj nájde čas na hranie ďalších online hier.

Jeho pokrová kariéra odštartovala na domácej pôde, kedy s priateľmi hrával poker na Long Islande v New Yorku. Neskôr svoju hru presunul na online a trvalo mu niečo cez rok, než premenil 5$, ktoré vyhral vo freerolle, na bankroll vo výške 100 000$.

Jeden z jeho najlepších výsledkov zo živej hry bola výhra náramku na WSOP 1 000$ No Limit Hold’em v roku 2011 a tiež niekoľko ďalších umiestnení na finálových stoloch. Umiestnil sa tiež medzi 70 najlepšími v Main evente 2012.

Najväčšieho balíka sa dočkal na udalosti 100 000$ Super High Roller v kasíne Bellagio v roku 2014, kde Jason skončil štvrtý s výhrou 1 347 352$.

Za zmienku stojí aj víťazstvo v udalosti Spring Championship of Online Poker (SCOOP) 2010 v hodnote 234 333$. Rovnako sa mu darilo aj na PokerStars či Full Tilt, čo mu celkovo prinieslo viac než 2 milióny dolárov. V živých turnajoch si prilepšil už takmer o 4 milióny dolárov.

Jason stojí aj za populárnou sériou výziev týkajúcich sa bankrollu – „Run it UP“ a od roku 2013 už zverejnil stovky videí. Pravidelne vysiela živé prenosy na stránke Twitch, ktorá má vysokú sledovanosť z celého sveta.