Najlepší hráči pokru – Johnny Lodden

Johnny Lodden sa narodil a vyrástol v nórskom Jorpelande. Rovnako ako väčšina detí si rád zahral so svojou rodinou karty a rýchlo si zamiloval súťaživosť a pocit víťazstva. Najskôr holdoval Unu, ale neskôr prešiel k pokru a hral ho s priateľmi.

Keď prekročil dvadsiaty rok života, Johnny mal dosť skúseností z online hrania na PokerStars. Pustil sa do hier za reálne peniaze a zvyšoval svoju úroveň, až sa dostal na úroveň najvyšších stávok.

Začal víriť vodu na živej scéne a v roku 2004 v St Maarten Open vyhral jeho prvý turnaj, kde inkasoval 26 430$ za umiestnenie v 500$ No Limit Hold´em.

Po rokoch, kedy sa mu darilo v rôznych turnajoch po celom svete, sa v roku 2006 Johnny po prvýkrát umiestnil na peniazoch v turnaji PokerStars.com European Poker Tour.

To bol začiatok úspešného EPT maratónu, vďaka ktorému sa Johnny stal jednou z nezabudnuteľných tvárí tejto tour a tiež jedným z najviac obávaných hráčov tejto hry.

Niekoľkokrát potom výrazne zabodoval na EPT s celkovým ziskom milión dolárov. Najväčší úspech jeho kariéry sa dostavil v roku 2013 na PokerStars and Monte-Carlo®Casino EPT Grand Final, kde sa v Main Evente umiestnil tretí a inkasoval skvelých 612 355$.

Johnny sa taktiež ocitol veľmi blízko finálového stola World Series of Poker* Europe Main Event 2008. K finálovému stolu síce nezasadol, ale za svoje úsilie v jednom z najťažších živých turnajov vôbec a za konečnú 11. pozíciu inkasoval 98 756$.

Podobný osud ho čakal na WSOP Main Event v roku 2010, kde sa prepracoval vysoko do platených pozícií a na dosah mal i jeden z finálových stolov. Konečná dvadsiata siedma priečka mu však zaistila doposiaľ najväčší obnos jeho kariéry – 317 161$.

Johnny sa stále usiluje o úspechy v najväčších online turnajoch a súčasne je pravidelným hráčom hier s vysokými stávkami u PokerStars, kde veľmi zriedka odchádza od stolov bez úspechu.

Okrem pokru je Johnny športovým fanúšikom, uprednostňuje hlavne futbal a všetky typy športu, kde sa vsádza. Taktiež veľmi rád cestuje po svete s priateľmi a vyhľadáva teplé kúty sveta, kde nazbiera sily na veľké turnaje.

Od tej doby, čo sa stal členom Teamu PokerStars Pro, si kladie za cieľ získať svoj prvý titul z European Poker Tour, ktorý na seba bezpochyby nenechá dlho čakať. U PokerStars hrá online ako „johnnylodden“.