Najlepší hráči pokru – Phil Hellmuth

Phil Hellmuth, pokrový hráč, ktorý začína svoju osobnú biografiu so slovami „Phil Hellmuth, Jr. je najlepším pokrovým hráčom, ktorý kedy hral poker.“

V reálnom živote je skôr považovaný za skvelého  hráča Texas Holdem turnajov, ale určite nie je zaraďovaný medzi najlepších hráčov, ktorí chodia po svete. Preslávil sa najmä vďaka výhre až štrnástich World Series of Poker náramkov.

Keď mal 24 rokov vyhral Main Event WSOP. V tom čase bol najmladším hráčom, ktorému sa podarilo vyhrať Main Event.  V tejto dobe dostal prezývku „Poker Brat“ a získal si povesť hráča s veľkým egom. O to menší bol jeho profesionálny prístup.

Často je ho vidieť pri výbuchoch hnevu. Okrem rekordu v počte náramkov je taktiež držiteľom rekordu v počte peňažných výhier na WSOPv počte účastí pri finálovom stole na WSOP.

Po prelomení niekoľkých WSOP rekordov bol v roku 2007 Phil Hellmuth zapísaný do Siene Slávy. Jeho tunajové výhry predstavovali vyše  $11.4 mil. Tým sa zapísal aj na štvrtom mieste v celkových pokrových rebríčkoch.

Zaujímavosťou je, že Philovi sa doteraz nepodarilo vyhrať žiadny turnaj WPT.