Najlepší hráči pokru – André Akkari

André Akkari, Brazílčan narodený v Sao Paulu sa pôvodne u jednej softvérovej firmy zaoberal tvorbou flashových animácií pre firemné webové stránky. A bolo to práve pri práci na jednom z projektov, kde poznal hru s ktorou neskôr obletel celý svet.

André mal za úlohu vytvoriť návrh internetovej reklamy na web o pokri a rozhodol sa, že si najskôr stiahne a bližšie preskúma inzerovaný program.

Onedlho skúšal aké je to hrať u hracieho stola. André si uvedomil, že objavil svoj nový koníček a preto sa rozhodol si poriadiť odbornú literatúru a starostlivo si naštudovať pravidlá hry.

Na PokerStars začal hrať so skutočnými peniazmi a pomaly si začal hraním zarábať peniaze. Behom niekoľkých rokov sa stal jedným z najúspešnejších hráčov online pokru na svete. Deväťdesiatkrát sedel pri finálových stoloch a v najväčších turnajoch u PokerStars si zarobil cez 500.000$.

Takisto sa umiestnil na druhom mieste v turnaji 10.300$ HORSE v rámci PokerStars World Championship of Online Poker 2008 a taktiež mal vysoké umiestnenie v Main Eventu nízkych stávok série Spring Championship of Online Poker (SCOOP) 2010.

Podarilo sa mu uspieť v mnohých turnajoch a pripísať si na svoj účet viac ako 300.000$. Presadil sa aj v živom pokri, kde pravidelne vyhrával súťaže naprieč Južnej Amerike a v širokom okolí.

Behom svojho pobytu v Las Vegas v roku 2006 sa André zapísal do histórie Bellagio Cup, kde vyhral dve súťaže a prišiel tak k vysokej odmene. V januári 2008 sa takisto zúčastnil PokerStars Caribbean Adventure.

Umiestnil sa medzi stovku najlepších hráčov a prinieslo mu výhru v hodnote 16.000$. V roku 2011 však zabodoval na plnej čiare.

Turnaje 1.500$ No Limit Hold’em sú známe svojou obťažnosťou ale André to dokázal. Triumfoval v Eventu č.43 a okrem svojho prvého náramku si na účet pripísal doposiaľ svoju najväčšiu výhru a to presne 676.117$.

Ako pravý reprezentant latinskoamerickej pokrovej scény je André predurčený k väčšej sláve. Je členom Teamu PokerStars Pro a pri hraní na najväčších online turnajoch používa prezývku „Aakkari“.