Najlepší hráči pokru – David Benyamine

David Benyamine je v súčasnej dobe francúzskym číslom jedna, čo sa týka zárobkov z pokru. Známy cash-game hráč, ale taktiež víťaz turnaje WSOP a WPT.

Po odcestovaní do USA sa intenzívne venoval hraniu pokru. V roku 2004 jeho pokrový rozlet zabrzdilo neoprávnené vyhostenie z USA. Jeho meno vraj figurovalo na zozname hľadaných teroristov. Po čase sa všetko vysvetlilo a David mohol rozbehnúť svoju profesionálnu pokrovú kariéru.

David je predovšetkým cash-game hráč, ale po príhovore svojich priateľov z pokrovej brandže, začal viac hrať turnaje WSOP. V roku 2008 získal svoj prvý náramok pre víťaza WSOP.

Zvíťazil v turnaji Omaha Hi-Lo Split a za toto víťazstvo si odniesol 535 000 $. V roku 2003 dokázal zvíťaziť na svojom prakticky prvom väčšom turnaji a za výhru v turnaji Grand Pri de Paris si odniesol 357 000 €. Toto víťazstvo mu prakticky otvorilo dvere do svetového pokru.

V roku 2006 sa umiestnil na 6.mieste na turnaji v LA Poker Classic a v roku 2008 si odniesol finálovú účasť v heads-upu na turnaji v Bellagio Cup a za svoje druhé miesto si odniesol 840 000 $.

V roku 2010 obsadil 4.miesto na turnaji WPT Championship a inkasoval finančnú odmenu 329 000 $. Je tiež víťazom turnaja WPT Battle of Champions II invitational.

Niekto by mohol namietať, že jeho úspechy nie sú veľké ale je treba brať do úvahy, že David je naozaj predovšetkým cash-game hráč, ktorý mimo iného pôsobí v online pokru. V súčasnej dobe je sponzorovaný Full Tilt Poker.