Najlepší hráči pokru – Liv Boeree

Liv Boeree, pôvodom z Anglicka,  je jednou z najúspešnejších ženských pokrových hráčok všetkých čias. V živých turnajoch doteraz vyhrala viac než 2 390 000 dolárov. Celkom slušné, čo poviete?

Študovala na univerzite v Manchestri, kde získala titul z astrofyziky. V súčasnosti sa okrem pokru venuje aj modelingu či moderovaniu rozličných show.

Liv sa dostala k pokru, keď ju vybrali ako jednu z piatich súťažiacich v reality show Ultimatepoker.com Showdown, ktorú vysielali v roku 2005. Počas reality show ju koučovali najlepší hráči pokru, ako napríklad Phill Hellmuth, Annie Duke či Dave „Devilfish“ Ulliott.

Následne začala Liv hrať poker pravidelne v klube Gutshot v Londýne, kde ju požiadali aby moderovala pre Gutshot TV na World Series of Poker v Las Vegas. Krátko nato sa stala moderátorkou pre Challenge TV a ich online prenosov z European Poker Tour.

Tiež moderovala pre World Series of Poker Tour na WorldSeriesofPoker.com

Jej prvá väčšia výhra prišla keď vyhrala European Ladies Championship v roku 2008, pričom si prilepšila o 42 000 dolárov. Nasledoval reťazec ďalších úspechov na pokrových akciách po celom svete.

V roku 2009  na Five Star World Poker Classic v Las Vegas sa dostala až na finálový stôl  dvoch vedľajších turnajov a skončila v top 40 v 25 000 dolárovom WPT Championship Main Event.

Potom prišiel ten moment, ktorý zmenil Liv život a získala tak zaslúžený kredit. V roku 2010 odišla do Talianska hrať na European Poker Tour Season 6 Sanremo, na ktorom sa zúčastnilo 1 240 hráčov.

Po pár dňoch sa Liv ocitla vo finále, kde rozdrvila všetkých zostávajúcich hráčov a získala tak titul a výhru vo výške 1 698 300 dolárov. Išlo o jedno z najlepších predstavení, ktoré sa na EPT odohrali a Liv si tak potvrdila status jednej z najlepších hráčok, aké kedy Spojené kráľovstvo malo.

Liv chcela dokázať, že je silná aj v online, a tak sa v roku 2011 zúčastnila na PokerStars Sunday warm-Up, kde bola najlepšou spomezdi 4 710 hráčov a získala výhru  147 780 dolárov.

Ďalší úspech na živom turnaji zožala v roku 2014 keď Liv takmer vyhrala UKIPT v Edinburghu. Napokon skončila druhá s výhrou 97 058 dolárov.

Liv má takmer predurčené byť jednou z najväčších hviezd vo svete pokru. V súčasnosti je členkou tímu PokerStar Pro. Okrem pokru je Liv aj veľkým fanúšikom hudby a rovnako rada relaxuje hrou na gitaru.