Najlepší hráči pokru – Phil Ivey

Phil Ivye si za svoju doterajšiu kariéru vydobyl obrovský rešpekt v rámci celosvetovej pokrovej komunity. Stal sa víťazom viacerých veľkých pokrových turnajov a zároveň je držiteľom aj 8 WSOP náramkov.

Najmä vďaka svojej premenlivej hre a schopnosti udržať emócie na uzde sa považuje za jedného z najhoršie čitateľných hráčov. Viacerí z jeho protihráčov ho titulujú za najlepšieho hráča vôbec.

Detstvo prežil v New Jersey, kde sa začala jeho kariéra profesionálneho hráča. K pokru sa dostal už ako 8-ročný kedy ho starý otec naučil hrať 5-Card Stud.

Poker však nebol jeho jedinou vášňou. Ako mladý sa venoval aj počítačovým hrám a dnes je jedným z najlepších hráčov na svete v hre s názvom Pacman.

Ako teeneger získal prezývku „No Home Jerome,“ keď sa ako neplnoletý snažil dostať do kasín v Atlantic City na falošný občiansky preukaz. Práve tu svoje veľké hráčske ambície premieňal v realitu a jeho hra sa každým dňom skutočne zlepšovala.

Dnes je viac menej známy aj pod prezývkou „Tiger Woods of Poker“ podľa skvelého golfového hráča Tigera Woodsa.

Už ako 23-ročný získal svoj prvý WSOP náramok v turnaji 2 500$ Pot Limil Omaha. Vo finálovom stole sa stretol s takými menami ako napríklad Phil Hellmuth či Dave Ulliot. V záverečnom heads-upe dokázal dokonca poraziť aj legendárneho Amarilla Slima.

V roku 2002 získal hneď tri víťazné náramky v sérii WSOP, čo sa považuje za jeden z jeho najväčších úspechov. To sa okrem neho podarilo iba Tedovi Forrestovi a Philovi Hellmuthovi.

Do dnešného dňa má na svojom konte už 10 WSOP náramkov. Jeho celkové turnajové výhry už prekročili sumu 22 miliónov dolárov.

Za zmienku stojí príbeh, ktorý sa spája s miliardárom Andym Bealom. Všetko sa začalo tým ako Beal kontaktoval tzv. Korporáciu (združenie hráčov okolo Doyla Brunsona), aby s ním hrali o tie najväčšie stávky.

Andy Beal ich napokon dokázal v priebehu niekoľkých dní obrať o takmer 10 miliónov dolárov a pokrový svet zostal šokovaný. Korporácia samozrejme žiadala odplatu, s čím Beal napokon súhlasil. A práve Phila Iveyho si Korporácia zvolila za svojho zástupcu.

Po troch dňoch hry nakoniec Ivey dokázal Andyho poraziť a vyhral cez 16 miliónov dolárov a vrátil tak Korporácii lesk a slávu.

Pri pokrovom stole však idú vtipy stranou. Zahliadnuť úsmev na jeho tvári je takmer nemožné. Pre svoj „Poker Face“ je povestný a pri stole takmer nehovorí.

Ivey je veľkým fanúšikom NBA a rád navštevuje ich zápasy. V poslednom období sa začal venovať aj golfu. Rovnako ho bavia videohry či filmy.